Olfactotherapie

Geuren geven krachtige signalen.  Als enige zintuig dat rechtstreeks het ondebewuste kan beïnvloeden, spelen ze een zeer grote rol in hoe we ons voelen en dragen ze bij tot ons emotioneel welzijn.

Wij mensen denken graag dat we rationeel zijn; toch wordt ons gedrag grotendeels bepaald door de reacties van het onderbewustzijn op binnenkomende prikkels.  We reageren m.a.w. voornamelijk emotioneel en onbewust

Psychotherapie en coaching hebben als doel ons bewustzijn te vergroten, zodat we meer bewuste keuzes kunnen maken.  Keuzes die ons brengen waar we willen zijn in ons leven.

Het inzetten van een geur tijdens dit proces ondersteunt jou hierbij.  Het laat toe moeilijke momenten eenvoudiger te verwerken.  Het brengt je rust, of net een boost, op het moment dat je dit kan gebruiken.  Studies tonen aan dat niet alleen de psychologische, maar ook de fysiologische gezondheid hierdoor aantoonbaar verbetert !

Dat onze emotionele gezondheid mee onze fysieke gezondheid bepaalt is dus dankzij de wetenschap al lang geen geheim meer. 
De d'Orelia geuren zijn het resultaat van 25 jaar kennis van, ervaring met, en passie voor aromatherapie. Van een studie van talloze boeken. Van het zoeken naar antwoorden op vragen van mijn klanten.  Van weten en ervaren dat dit een verschil kan maken. 

Bij het samenstellen van de d'Orelia geuren werken we - uiteraard - alleen met de fijnste kwaliteit van etherische oliën.  Het verschil maken we vooral met unieke formules, ver weg van de 'calming' en 'concentration' blends.  Omdat ik geloof in de immense kracht van aromatherapie om jou dichter bij jezelf te brengen, bevat elke formule bijzondere oliën die deuren open zetten naar verandering.  Elke olie heeft haar eigen, kostbare werking en vervult haar eigen stukje in het geheel.

We streven dus niet naar de meest hemelse geur uit het spa center, wel naar de geur die jou, vandaag, ondersteunt bij het ontdekken en doorbreken van oude patronen en onbewuste blokkades.

Samen met je eigen wil om te groeien, zet de d'Orelia geur jou op de juiste weg.  Jouw weg.

De d'Orelia geuren gebruik je met een hervulbare inhaler. Producten kan je terugvinden op De geur naar jezelf

Een inhaler biedt talrijke voordelen : je kan op elk gewenst moment de geur laten inwerken, maar ook weer opbergen (dit in tegenstelling tot aanbrengen op de huid, waarbij je de geur voortdurend ruikt).  De geur is voor jou en voor jou alleen; je omgeving hoeft deze niet te ruiken .  De inhaler biedt m.a.w. een zekere privacy.  Een inhaler is klein, makkelijk op te bergen en kan dus overal meegenomen worden.

Bij een eerste gebruik bestel je het startpakket en krijg je op die manier een luxueuze inhaler meegeleverd.  Je brengt de geur aan op de wiek (gebruiksaanwijzing zit bij je pakket). Je inhaler is nu klaar voor gebruik.  De geur is nu op elk gewenst moment ter beschikking en bezorgt je op deze manier een 3-tal maanden ondersteuning.

Na 3 maanden heb je de keuze : ben je verknocht geraakt aan je geur en wil je deze graag verder gebruiken ?  Dan bestel je je gebruikelijke d'Orelia geur (zonder inhaler).  Een nieuwe wiek wordt meegeleverd.

Maakte je evolutie tijdens je behandeling en ben je toe aan een nieuwe geur / uitdaging ?  Dan bestel je de nieuwe d'Orelia geur en breng je deze met de bijgeleverde nieuwe wiek aan in je inhaler. 

Teleurstellingen

We hebben allemaal bepaalde verwachtingen in het leven. We maken ons een voorstelling over hoe het zal lopen als we die of die keuze maken. We voelen de vreugde, de blijdschap, de connectie… We weten zeker dat als we die situatie kunnen bereiken, dit ons gelukkig zal maken.

En dan plots, verdwijnt het allemaal. We komen terecht in een situatie waarbij we moeten omgaan met teleurstelling. Het leven loopt niet helemaal zoals we verwachten. De persoon waarin we ons volle vertrouwen hadden gesteld, handelt niet volgens onze voorstelling. De job waar we met zoveel enthousiasme aan begonnen blijkt ons uit te putten. De vakantie viel in het water.

Dus wat te doen ? De teleurstelling onder ogen zien, de illusies opruimen, is vaak pijnlijk omdat onze positieve gedachten gericht waren op de uitkomst van de situatie, terwijl de huidige realiteit er anders uitziet. 

Hoe kunnen we positief in het leven blijven staan en de positieve emoties (opnieuw) ervaren, terwijl we loslaten ?  Loslaten betekent in dit geval niet je onderliggende verlangen loslaten; wél de verwachting dat de huidige situatie dit verlangen zal vervullen.

Verbinding

Onze diepste wond is het onbewuste gevoel niet bemind te worden, niet goed genoeg te zijn, afgewezen te worden. Als sociale wezens behoort het tot ons overlevingsinstinct om te willen geaccepteerd, aanvaard te worden in de groep. Het buitenbeentje zijn voelen we letterlijk instinctief als bedreigend.

We krijgen allemaal in de loop van ons leven, vaak al sinds de kindertijd, te maken met ervaringen waarbij anderen meer aandacht of liefde lijken te krijgen en beter lijken te presteren. Waarom komen sommigen daar makkelijker overheen dan anderen ?

Met een diepgeworteld gevoel van echte liefde en acceptatie, een veilige haven in onszelf, zijn we sterk. Teleurstellingen raken ons minder diep. We vatten ze op als een gewone fout, een inspiratie om ons doel op een andere manier te proberen bereiken.

Deze veilige haven kan je bouwen voor jezelf. Je kan leren je schip stabiel voor anker te leggen in een stormachtige oceaan. Ook al kreeg je die vaardigheid niet mee als kind. Ook al razen er heel wat orkanen over jouw oceaan.

Je hoeft niet te bewijzen dat je de moeite waard bent om geliefd te worden. Dat ben je al, gewoon om wie je bent. Je kan leren die drang los te laten en erop te vertrouwen dat alles wat je nodig hebt op één of andere manier in jouw leven zal komen.

Contact form