Succesvolle examens

Succesvolle examens

Of ik iets heb wat zoonlief een beetje meer gemotiveerd kan maken voor de examens ?  Die vraag is helaas niet zo eenvoudig te beantwoorden.  Wel is heel wat ondersteuning mogelijk tijdens deze examentijd.

Van concentratie verhogen en de werking van het geheugen verbeteren tot tips & tricks hoe je die berg leerstof de baas kan, het kan je allemaal helpen om deze maand met een blij en trots gevoel af te sluiten.

Wat heeft je lichaam nodig om deze uitdaging succesvol te kunnen maken ? 

Om dat te weten bekijken we even hoe dat precies gaat, studeren.  Het meest bekende deel van de hersenen is de cortex, dat geribbelde gedeelte wat je meestal ziet op tekeningen of afbeeldingen. Dit is ons langetermijngeheugen.  Een klein, meer centraal gelegen deel - de hippocampus - is voornamelijk betrokken bij de verwerking en opslag van nieuwe informatie en gebeurtenissen.  Of je nu luidop studeert, of schrijft, of vooral 'een foto van je blad in gedachten neemt', de hippocampus helpt je om de binnen gekomen informatie te verwerken en daarna weg te schrijven in het langetermijngeheugen.  Een beetje zoals in een computer.  En dan zijn er nog de neurotransmitters, kleine stofjes die ons brein aanmaakt om de boodschap van de ene zenuwcel naar de andere door te geven.

Allemaal goed en wel, maar hoe kan dit je helpen om beter te studeren ?

 • Gebrek aan planning en uitstelgedrag zijn issues waar je beter tijdens het schooljaar mee aan de slag gaat.  Toch kunnen deze kleine acties je helpen de komende weken.  Loopt je wekker af maar ga je nog snoozen omdat voldoende rust toch ook belangrijk is ? Of blijf je nog even aan de ontbijttafel hangen omdat je dat half uurtje straks zo weer inhaalt ?  Misschien kan je dan morgenochtend proberen om bij het eerste signaal van de wekker je eens goed uit te rekken.  Dit maakt je spieren los en zorgt voor een betere doorbloeding en aanvoer van meer zuurstof, waardoor je fitter gevoel krijgt.  Voor je van start gaat kan je een kwartiertje de tijd nemen om je cursus - of het deel dat je die dag wil afwerken - door te bladeren.  Waar zitten de moeilijke stukken ? Wanneer zit je meest fit om deze stukken te studeren. Hoeveel bladzijden schat je te kunnen doen per uur ? Of hoeveel zou je er moeten doen om op tijd klaar te zijn voor het examen ?  Neem ook sporten en pauzes op in je dagoverzicht.  Wanneer je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord geeft dat een zekere rust.  Je hebt nu een duidelijk plan van hoe je dag eruit gaat zien.  Dreigt hij in de war te lopen omdat je lief of je vriendin belt, of omdat tijdens je pauze die aflevering op Netflix net zo spannend is, dan kan je zelf inschatten wat de beste actie is die je op dat moment neemt.  Voel dat blije moment van de afgeronde examens, de opluchting en het gevoel dat je trots kan terugkijken naar wat je hebt gepresteerd.
 • Krijg je stress als je deze oefening doet en overvalt paniek je ?  Dan kan Gabaril spray jou instant ondersteunen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat stress de werking van de hippocampus vermindert. 
 • Overvalt jou het moedeloze, uitputtende gevoel dat het onbegonnen werk is en dat je er even goed de brui aan kan geven ?  Misschien is  Memogem dan iets voor jou.  Dit mengsel bevat, net als Tonigem, de jonge scheuten van rozemarijn, welke jou een instant energie boost geven, naast het gevoel in actie te komen ipv bij de pakken neer te zitten.  
 • De hersenen verbruiken heel veel zuurstof, dus een betere doorbloeding waardoor de cellen meer zuurstof krijgen aangevoerd is de basis van een goede hersenwerking.
 • IQ Balance biedt een mooie ondersteuning tijdens de volledige periode omdat het zowel de geheugenfunctie verbetert als je stress onder controle helpt te houden.  
 • Om het Yes-I-Can gevoel te bevorderen kan je de etherische olie van laurier gebruiken.  De geur hiervan kan je helpen faalangst te bestrijden.  Het is niet voor niets dat de laurierkrans duizenden jaren geleden door de Grieken al werd gebruikt om de overwinnaar te kronen.
 • Toch nog hulp nodig ?  Laat iemand die meer tijd heeft dan jij even langs de winkel komen en leg uit waar je specifiek mee worstelt.

Succes !!

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

 • Voorbeeld producttitel
  Verkoper:
  Verkoper
  Normale prijs €19,99 EUR
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €19,99 EUR

  Voorbeeld producttitel

 • Voorbeeld producttitel
  Verkoper:
  Verkoper
  Normale prijs €19,99 EUR
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €19,99 EUR

  Voorbeeld producttitel

 • Voorbeeld producttitel
  Verkoper:
  Verkoper
  Normale prijs €19,99 EUR
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €19,99 EUR

  Voorbeeld producttitel

 • Voorbeeld producttitel
  Verkoper:
  Verkoper
  Normale prijs €19,99 EUR
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €19,99 EUR

  Voorbeeld producttitel