Kerstboomballen en een kerstkalkoen

Lieve maya,

Kerstboomballen en een kerstkalkoen. Ze beginnen spontaan te zingen als ik de titel van het oude kerstliedje luidop denk. Het brengt warme herinneringen aan vrolijke momenten. Zingen met z'n allen. Dansen met één kind op mijn heup en twee aan mijn handen. Het doet ons met vertedering en verwondering beseffen hoe weinig er nodig is om blij te zijn. 

Tot de zon weer schijnt

Lieve maya,

Terwijl ze me een stevige knuffel geeft hoor ik een benepen stemmetje. Of ik haar de laatste tijd een heel vervelende dochter vind ?  Of ze door haar gedrag de laatste tijd onze goede band op het spel zet ?  

Vergeten culturen

Een rit van enkele kilometers met een elektrische bus brengt ons op de plaats van afspraak.  Ik sta versteld van de gigantische hoeveelheid halfedelstenen die hier ligt.  Van de pracht van de beelden die uit vele oude culturen staan opgesteld.  Mijn gezelschap vestigt mijn aandacht op een grote Ankh. Alleen het gevoel kunnen mijn hersenen nog registreren.  Andere prikkels 'zien' ze niet meer, ondanks de rust die hier heerst.

Gevulde stilte

 

Lieve klant,

De muziek van de trompet gaat door merg en been.  Alle haren op mijn lichaam staan overeind.  De familie van de man brengt zijn lichaam te rusten.  Het verdriet op hun dierbare gezichten ligt als het gewicht van de hele planeet op mijn borstkas.

Nooit eerder voelden woorden zo...  zo teveel en te weinig tegelijkertijd.  Niets van wat ik wil zeggen lijkt in de buurt te komen van wat ik diep vanbinnen wil uitdrukken.  En dus zwijg ik.  Een gevulde stilte. 

Vlieg maar !

Een diep gesprek hadden we daarnet aan tafel.  Mijn jongste en ik.  Het begint haar allemaal een beetje te duizelen. Ze staat met haar 18 jaar op de rand van het nest, zo beseft ze nu.  Klaar om de vertrouwde, warme cocon te verlaten en haar vleugels uit te slaan.  De wijde wereld in.  Nu ja, de wijde wereld.  Gent is aardrijkskundig gezien eerder ons buurdorp.  Maar toch, ik voel wat ze bedoelt.  Alles zal anders zijn.  Haar vrienden, haar omgeving, op eigen benen staan.  Veel mensen geraken gedurende hun hele leven nooit veel verder dan dit.

OPENINGSUREN


Wo-Vrij : 10.00-18.00u
Za : 10.00u-13.00u

Maandag en dinsdag gesloten

 

Contactgegevens
Maya’s Natuurhuys
Maya Vereecken
Dries 16
9112   Sinaai
Tel  03 722 06 66
E-mail: maya@natuurhuys.be
BTW : BE0 788 137 470