Tot de zon weer schijnt

 

Lieve klant,

Terwijl ze me een stevige knuffel geeft hoor ik een benepen stemmetje. Of ik haar de laatste tijd een heel vervelende dochter vind ?  Of ze door haar gedrag de laatste tijd onze goede band op het spel zet ?  

Ik weet onmiddellijk waar ze op doelt. Ze kruipt vaker dan gewoonlijk in haar schulp, kan weinig verdragen van haar zussen. Het lukt haar niet echt om gezellig te doen en dan antwoordt ze al snel heel kort. Als mama weet ik dan wat me te doen staat : hier niet op reageren en vooral niet nog meer reactie uitlokken. Open staan om te praten als zij wil praten. Ze worstelt met iets, zoveel is duidelijk. Ze komt wel terug over de brug als ze de strijd in zichzelf heeft uitgevochten of haar vraag helder heeft.  

Ik stel haar gerust. Waarom zou ik haar in hemelsnaam een vervelende dochter vinden ?  Waarom zou dit tijdelijke gedrag ervoor zorgen dat ik haar niet meer graag zie ?  Op dit moment heeft ze die bevestiging nodig. 

Dus stuur ik haar nog een berichtje achteraf : "Hoe boos of verdrietig of gefrustreerd of jaloers of bang of whatever jij ook bent, jij blijft de liefste dochter. En je zussen ook ;). Je mag dat allemaal zijn. Daaronder zit gewoon jij. Te wachten tot de zon weer schijnt."  Drie hartjes krijg ik terug.

Zo is het voor ons allemaal. We zijn zo vaak boos op onszelf, of teleurgesteld omdat we iets anders voelen dan geluk en warmte. Omdat we worstelen met onszelf. En daarna zijn we bang omdat wie we liefhebben daar misschien niet mee om kan. Elke dag ben ik dankbaar voor de mensen om me heen die me laten zijn wie ik ben, die me in mijn schulp laten kruipen of er terug uit...

Mijn lieve klant, hoe iemand anders reageert op jou en je emoties heb je nooit in de hand. maar je kiest wel hoe je als moeder of vader tegen jezelf praat.  En hoe je iemand anders zichzelf laat zijn. Ik herinner jou er graag aan dat de zon altijd schijnt...

Welkom !

PRAKTISCH

(Wat de wet op de privacy betreft : dochterlief heeft toegestemd met deze nieuwsbrief, en hoopt daarmee net als ik dat ze jou met deze herkenbare situatie kan helpen om moedig jezelf te blijven)

Zoals jullie intussen al weten is dinsdag een extra sluitingsdag geworden (voor adviesvragen via mail etc.) Dus : open van wo-vrij 10-18u, za 10-13u

Vakantie : Van 9 tem16 november ben ik er een weekje tussenuit. De winkel is dan gesloten en ook mails blijven even liggen. 

Wie graag nog zijn voorraad aanvult voor die tijd, gelieve je bestelling door te geven, zodat ikzelf indien nodig nog producten kan bestellen. 

WEBINARS

Dankjewel voor jullie enthousiaste deelname en warme reacties op de afgelopen online week ! Wij hebben er minstens evenveel van genoten als jullie <3<3. Zolang sociale contacten worden beperkt zullen we de digitale infosessies graag geregeld blijven aanbieden. Daarna voorzien we een mix van ontmoeten 'in het echt' en op afstand. 

Heb je dit alles gemist en wil je graag toch nog kijken ? De verschillende sessies vind je hier terug. Een opname aanvragen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NATUURLIJKE WEERSTAND

Nu het aantal COVID-19 besmettingen weer sterk stijgt, herinner ik jou er graag aan dat je niet geheel weerloos hoeft af te wachten. De natuur zit prachtig in elkaar, en dat is ook in deze situatie niet anders. Je lichaam vraagt om goed verzorgd te worden :

 • zorg dat je veel verse zuurstof binnen krijgt, ook nu het wat kouder wordt
 • eet voldoende gevarieerd en met veel verse groenten en fruit
 • zorg voor een goede nachtrust
 • volg de maatregelen op zoals afstand houden (vooral van onbekenden of 'kennissen') en goede hygiëne
 • ondersteun je weerstand

Hoe kan ik mijn weerstand ondersteunen vraag je je misschien af ?  Omdat de kans vrij reëel is dat je vroeg of laat met het virus in contact komt (en ook met andere virussen en bacteriën), kan je letten op volgende zaken :

 • eens het virus in de mond/neus/keelholte terecht komt, zijn je slijmvliezen een eerste verdedigingslinie. Als deze gezond staan, is de kans dat 'indringers' erdoorheen geraken kleiner. Weet je van jezelf dat je gevoelige slijmvliezen hebt, dan kan je deze best versterken met oa. 
  • Specifieke gemmotherapie
  • Vitamine D
  • Omega 3 vetzuren (en/of omega 7)
 • Komen de indringers toch in je lichaam terecht dan heb je daar je volgende verdedigingsmechanisme, actief tegen alles wat 'niet in het lichaam thuis hoort'. Dit mechanisme kan je versterken met oa. 
  • gemmotherapie
  • Vitamine C
  • Selenium, zink
  • Plantenextracten uit vb. Echinacea, Cat's claw, bepaalde paddenstoelen
 • Toch symptomen ?  Dan kan je aan de slag met een heel scala aan zeer actieve en krachtige middelen die de natuur ons biedt :)

Voorkomen blijft natuurlijk de beste remedie. En zie je door het bos de bomen niet meer ? Dan help ik jou graag verder. Want ieders situatie is verschillend, maar ook op ieder potje past een dekseltje ;) 

 

Deel op facebook

OPENINGSUREN


Wo-Vrij : 10.00-18.00u
Za : 10.00u-13.00u

Maandag en dinsdag gesloten

 

Contactgegevens
Maya’s Natuurhuys
Maya Vereecken
Dries 16
9112   Sinaai
Tel  03 722 06 66
E-mail: maya@natuurhuys.be
BTW : BE0 788 137 470