Vergeten culturen

Een rit van enkele kilometers met een elektrische bus brengt ons op de plaats van afspraak.  Ik sta versteld van de gigantische hoeveelheid halfedelstenen die hier ligt.  Van de pracht van de beelden die uit vele oude culturen staan opgesteld.  Mijn gezelschap vestigt mijn aandacht op een grote Ankh. Alleen het gevoel kunnen mijn hersenen nog registreren.  Andere prikkels 'zien' ze niet meer, ondanks de rust die hier heerst.

Rondom deze plaats niets dan rijkelijke natuur, zo ver als je kan kijken.  De zon gaat onder achter een heuvel.  Ze maakt plaats voor een dunne maansikkel boven het intussen donkere meer.  Achter mij klatert water over de stenen naar beneden.  De zachte verlichting hier en daar in de verte, brengt het geluid van de stemmen daar tot mij.  

Hier sta ik. Ik laat de magie op me inwerken.  Een plaats waar grote verledens en verre plaatsen in het jaar 2020 bij elkaar komen.  Waar natuur, cultuur en technologie als één voelen.  Toen voelt als nu, en nu voelt als toen.  Hier voelt als dààr, daar voelt als hier.

Ik sta niet in Peru, en evenmin in de jungle van Zanzibar.  Onder de mijnschachten van ons eigenste Limburg belandde ik toevallig in deze wellness.  Pas later ontdekte ik dat het complex werd gebouwd als Maya-tempel, waar invloeden uit de hele wereld en vele (vergeten) culturen bij elkaar werden gebracht.  Zo reik ik vanuit de wetenschap de hand naar oude kennis. Zo zet ik jouw vragen in een nieuw licht, tot een helder antwoord schijnt.

Welkom !

PRAKTISCHE INFO

Openingsuren : wo-vrij 10-18 u, za 10-13u. Maandag en dinsdag gesloten

UITZONDERLIJK andere openingsuren tijdens de online opendeurdagen : 6-10 oktober, open op di-wo-do-vrij-za van 10-13u

Er wordt achter de schermen gewerkt aan een webshop om tegemoet te komen aan jullie vele vragen om ook online te kunnen bestellen.

De batterijen zijn nog vol, maar om dat zo te houden toch een weekje vakantie op de planning : winkel gesloten van ma 9 nov tem di 17 nov.

OPENDEURDAGEN

Zoals reeds aangekondigd vervangen we dit jaar de gewone opendeurdagen door een leerrijk, gevarieerd en gevuld pakket online infosessies.  Ook voor jou zit er vast iets tussen dat je boeit.  Misschien verandert het wel voor altijd jouw kijk op de dingen.  

Omdat het vanuit je bubbel ook gezellig kan zijn mag je dit keer comfortabel vanuit je zetel volgen :)

Wat mag je verwachten ?

  • Een super boeiende en dynamische week van dinsdag 6 oktober tem vrijdag 9 oktober
  • GRATIS webinars.  Dit zijn lezingen die je via je computer van thuis uit kan volgen. 
  • Makkelijk om te volgen : na inschrijving krijg je een bevestigingsmail en later een link die jou toegang geeft tot de lezing die je wenst te volgen. 
  • Ben je niet thuis op het moment van de live uitzending, dan kan je alles later bekijken als het jou past
Deel op facebook

OPENINGSUREN


Wo-Vrij : 10.00-18.00u
Za : 10.00u-13.00u

Maandag en dinsdag gesloten

 

Contactgegevens
Maya’s Natuurhuys
Maya Vereecken
Dries 16
9112   Sinaai
Tel  03 722 06 66
E-mail: maya@natuurhuys.be
BTW : BE0 788 137 470