Vlieg maar !

  

Een diep gesprek hadden we daarnet aan tafel.  Mijn jongste en ik.  Het begint haar allemaal een beetje te duizelen. Ze staat met haar 18 jaar op de rand van het nest, zo beseft ze nu.  Klaar om de vertrouwde, warme cocon te verlaten en haar vleugels uit te slaan.  De wijde wereld in.  Nu ja, de wijde wereld.  Gent is aardrijkskundig gezien eerder ons buurdorp.  Maar toch, ik voel wat ze bedoelt.  Alles zal anders zijn.  Haar vrienden, haar omgeving, op eigen benen staan.  Veel mensen geraken gedurende hun hele leven nooit veel verder dan dit.

Daardoor realiseer ik me zelf ook heel intens wat een immens geschenk dat is : familie en vrienden hebben die je liefdevol zeggen 'Toe maar.  Probeer het maar.  Vlieg maar. Je kan het best.'

Dertig jaar ouder ben ik, en in wezen verschillen we nog steeds niet veel.  Ik dank de hemel voor mensen die achter me staan, die even naar me luisteren als de angst of de zorgen toeslaan als een duiveltje in mijn hoofd, maar die me niet in zelfbeklag laten hangen.  Die me over de rand van het nest duwen en zeggen 'Toe maar.  Vlieg maar.  Je kan het best.' 

Dat, mijn lieve klant, is ook precies wat ik voor jou graag doe.  Jij mag me gerust om hulp vragen. Ik luister en rijk je vleugels aan.  Maar springen en vliegen... dat doe je zelf !

Welkom !

DE MENOPAUZE

Opvliegers kan je zelfs krijgen in de koelcel van Colruyt of midden in de winter op een ijskoude kerstmarkt.  Wie er al mee te maken heeft, weet dat eventuele klachten van de menopauze zeer vervelend kunnen zijn.  Wat dat precies inhoudt, 'menopauze', kan je lezen in deze blog

Zoals je kan lezen - of misschien zelf al hebt ervaren - lopen de klachten waarmee je kan te maken krijgen als vrouw heel sterk uiteen.  En ook een standaard oplossing bestaat niet voor elke vrouw.  De meesten kiezen voor een natuurlijke oplossing voor hun 'opvliegers', hartkloppingen, slechte nachtrust, wisselende gemoedstoestand enz.  Soms kan het echter ook aangewezen zijn om (tijdelijk) op advies van de huisarts of gynaecoloog te kiezen voor wat men in de volksmond noemt 'hormonen' (en met een geleerder woord : hormoonsubstitutie - of het 'vervangen' van je eigen hormonen)

Mijn collega Isabelle Baert (gespecialiseerd in Chinese behandelingswijzen zoals acupunctuur) en ik merken reeds jaren bij onze klanten dat de periode van de menopauze voor de meeste vrouwen het vlotst verloopt wanneer men kan accepteren dat het lichaam ouder wordt.  Dat het lichaam meer rust nodig heeft dan toen men 20 was.  Dat het lichaam andere dingen van je vraagt, en dat je je daar liefst aan aanpast.

Maar hoe weet je dan precies waar je aan toe bent ?  Hoe pak je eventuele klachten aan als alle goedbedoelde adviezen van je schoonmoeder, je tante of je beste vriendin niet werken ? Uiteraard probeer je liefst niet teveel uit zonder deskundig advies.  In Maya's Natuurhuys zetten we je zeker op weg.  En blijkt deze weg toch iets moeilijker dan verwacht, dan werken we graag samen met de menopauzeconsulente. 

Deel op facebook

OPENINGSUREN


Wo-Vrij : 10.00-18.00u
Za : 10.00u-13.00u

Maandag en dinsdag gesloten

 

Contactgegevens
Maya’s Natuurhuys
Maya Vereecken
Dries 16
9112   Sinaai
Tel  03 722 06 66
E-mail: maya@natuurhuys.be
BTW : BE0 788 137 470