Blijvende verandering

 

De afgelopen jaren hebben twee volslagen vreemden mijn leven op één of andere manier blijvend beïnvloed.

De eerste was Agné, een jonge Kroatische kunstenares, in hartje Londen aan de slag als make-up artist.  We leerden haar kennen bij een make-up workshop daar, voor de 18de verjaardag van dochter Lise.  Zij ziet elk gezicht als een waar kunstwerk van de natuur, en brengt dat met de grootst mogelijke passie en liefde over naar haar klanten.  Wat een openbaring !  Haar liefde heeft me op één of andere manier geraakt, voorgoed veranderd.  Een diep respect voor het uiterlijk van elkeen, inclusief dat van mezelf.

De andere dame ontmoette ik afgelopen zomer op vakantie in Kreta.  "Aromatherapy Wellness" stond er op het bordje bij het inchecken in het hotel.  Je hoeft me niet eens goed te kennen om te weten dat mijn ogen al gingen blinken.  Ik boekte een peeling met aansluitende massage.  Elk plekje van mijn lichaam, van mijn kleine teen tot de haargrens in mijn nek, werd zorgvuldig en aandachtig gemasseerd.  Geen automatische bewegingen, maar een voelbare 'mindful' aanraking.  

Na een drukke week vol bestellingen, kijk ik deze ochtend in de spiegel naar mijn licht vlekkerige gezicht.  Ondanks meer dan voldoende slaap en gezonde voeding, heeft mijn lichaam nood aan liefdevolle aandacht, die ik dankzij de bewustmaking van deze prachtige dames nu graag aan mezelf geef. (Als je wil weten waaruit mijn schoonheidsritueel precies bestond, lees dan onderaan deze brief verder).

Ik voel me herboren als ik een uurtje later de badkamer uit stap en me in de zon installeer om te schrijven.  

Lieve klant, laat deze periode je meer brengen dan alleen angst.  Heb aandacht voor jezelf, je lichaam én je geest.  Want dàt is waar corona om vraagt.  Liefdevolle aandacht voor onszelf, de mensen uit onze nabije omgeving en de natuur om ons heen.  In deze tijden van 'afscheiding' is dat onze enige taak.  

Dit keer nodig ik je niet fysiek uit in de winkel, wel op een andere manier.  Ik heet jou welkom om mij te laten weten op welke manier jij nu aandacht geeft aan jezelf.  Wat is jouw schoonheidsritueel ?  Jouw gezonde mix ?  Jouw manier om jezelf te 'zien' ?  Misschien had jij al veel langer aandacht voor je lijf, en ontdek je nu pas de rijkdom van je geest ?

Welkom !

 

Deel op facebook

OPENINGSUREN


Wo-Vrij : 10.00-18.00u
Za : 10.00u-13.00u

Maandag en dinsdag gesloten

 

Contactgegevens
Maya’s Natuurhuys
Maya Vereecken
Dries 16
9112   Sinaai
Tel  03 722 06 66
E-mail: maya@natuurhuys.be
BTW : BE0 788 137 470