Praktische tips november

We voelen de temperaturen gevoelig zakken, de winter staat voor onze deur. Of in elk geval de winterkwalen. Hoog tijd dus om zorg te dragen voor onze gezondheid en ons welzijn, voor het innerlijk en het uiterlijk.

 

Het gebruik van pure essentiële oliën in je dagelijkse routine houdt je immuunsysteem sterker, verkort de herstelperiode bij ziekte en houdt de moraal hoog wanneer de lange donkere dagen ons neerslachtig maken.

Pure etherische oliën hebben de kracht om op het lichaam in te werken op een fysiek, mentaal en spiritueel niveau, en brengen het in balans.

 

Praktisch :

• 2 of 3 drp. Rozemarijn op de bodem van de douche voor je de kraan opendraait, zullen verdampen, en terwijl je ze inademt versterk je je immuunsysteem.
• Het verstuiven van citroen, limoen of pompelmoes etherische olie in je huis of werkplaats werkt opwekkend en bovendien verhindert het de groei van bacteriën , waardoor je gezondere lucht inademt
• Bij de eerste tekenen van verkoudheid kan je een dampbad nemen met EO : doe 2 drp pure olie in een glazen kom en vul die met heet water. Leg een handdoek over je hoofd, sluit je ogen en adem de stoom diep in door je neus. Kies hiervoor oliën met een antibacteriële, antivira le en/of slijmoplossende werking. Je kan dit 2 à 3 x per dag doen. Als je niet in de mogelijkheid bent een stoombad te nemen, kan je een paar drp. olie op een tissue doen en dit inademen in de loop van de dag.


Een lijstje van must-have oliën voor de wintermaanden :


• Ravintsara : zeer krachtig anti-viraal en slijmoplossend
• Eucalyptus radiata : idem Deze variant van eucalyptus werkt zachter dan het meer gekende Eucalyptus globulus, en is dus veiliger om vb. te verdampen op de kinderkamer
• Citroen : sterk immuunstimulerend en zuiverend in het lichaam. Bovendien zuivert het de omgevingslucht. Ideaal dus om te verstuiven in een huis met zieken, in de wachtkamer…
• Pepermunt : heeft pijnstillende en anti-infectieuze eigenschappen. Opkomende hoofdpijn ? Wrijf een druppeltje op de slapen en de verlichtende werking start onmiddellijk. Opgelet voor de ogen !

Nog enkele waarschuwingen :
• Houd EO steeds goed buiten bereik van kinderen
• Gebruik geen EO bij kinderen jonger dan 6 jaar
• Neem geen EO in zonder advies van een erkend therapeut !


Volgende maand geven we, met de feestdagen in het vooruitzicht, onze huid een extra boost !

Deel op facebook

OPENINGSUREN


Wo-Vrij : 10.00-18.00u
Za : 10.00u-13.00u

Maandag en dinsdag gesloten

 

Contactgegevens
Maya’s Natuurhuys
Maya Vereecken
Dries 16
9112   Sinaai
Tel  03 722 06 66
E-mail: maya@natuurhuys.be
BTW : BE0 788 137 470