Tips september

 Terug naar school !!!  Dat betekent helaas ook weer kans op kriebelbeesten : Als je kind opnieuw naar school gaat controleer je het hoofd best regelmatig, vooral als hij of zij klaagt over jeuk.

Hoe kan je luizen herkennen ?

Luizen zijn 3 à 4 milimeter groot en lichtgrijs of bruin van kleur. De neten (eitjes van de luizen), kleven vast aan het haar en zijn lichter van kleur.  Ze zien eruit als schilfertjes maar je kan ze makkelijk herkennen : ze bevinden zich op ongeveer 1 cm van de hoofdhuid en zitten echt aan het haar vast. 

In tegenstelling tot schilfertjes (die makkelijk uit het haar vallen) kan je neten enkel verwijderen door ze met de nagels van het haar te schuiven.  Je ziet ze vooral op de warmste plaatsen van het hoofd: in de nek en achter de oren.  Luizen kunnen enkel kruipen en lopen, niet springen (in tegenstelling tot wat veel mensen denken)

Omdat kinderen vaak met hun hoofd dicht bij elkaar zitten, kunnen ze makkelijk van het ene hoofd naar het ander hoofd overlopen.

Besmetting kan ook gebeuren door het dragen van een muts of sjaal van een persoon met luizen.
Besmetting via andere voorwerpen zoals kam, borstel of beddengoed komt weinig voor, maar is mogelijk

 Hoe pak je het aan ?

1.     De nat/kam-methode (www.klassevoorouders.be)

- Was het haar met gewone shampoo en spoel het uit boven de wasbak.
- Breng veel conditioner in het haar en laat even inwerken
- Kam de knopen uit het haar met een gewone kam
- Kam het haar van achter naar voor met een luizenkam tegen de schedelhuid aanJe kind zit met het hoofd voorover gebogen.
- Kijk goed achter de oren en in de neklijn.
- Veeg na elke kambeweging de luizenkam af aan een (witte) servet of keukenrol en controleer op luizen.
- Laat je kind nu rechtop zitten en het hoofd achterover buigen. Spoel het haar goed, zodat alle conditioner uit het haar is.
- Kam het haar met een gewone kam naar achter,
- Kam nu met de luizenkam van voorhoofd naar nek. Start bij het ene oor en schuif na elke kambeweging op naar het andere oor. Veeg telkens af aan de servet.

Met deze methode verwijder je de levende luizen.  Neten zijn vaak moeilijker aan te pakken.  Ben je consequent en neem je om de 2 dagen de tijd om deze methode toe te passen, dan verwijder je ook telkens de neten die zich tot luis ontwikkelen.

Tijdens het vaak hectische school/werk-leven is volgende, compleet natuurlijke behandeling dan ook een logische stap !  Je behandelt ook de neten en past deze behandeling 1 x per week toe gedurende 3 weken.

2.     PranaPoux  (Bron : www.pranarom.com)

 

NIEUW - BIO – Haarlotion PranaPoux - Vanaf 2 1/2 jaar

Haarlotion op basis van 100% biologische essentiële oliën, zonder synthetisch insecticide, zonder silicone, zonder dimethicone, zonder drijfgas. Doeltreffendheid op luizen en neten werd getest en bewezen door een onafhankelijk laboratorium.

Resultaat:  VOLLEDIGE doeltreffendheid na 30 minuten !
 
Ingrediënten: Op basis van 100% biologische essentiële oliën : Lavandin, Tea tree, Ylang-ylang, Citroen (schil), Ravintsara, Niaouli, Kruidnagel, Oregano.
Gecertificieerd in overeenstemming met de specificaties ECOGARANTIE® (Contrôle Certisys)
 
Gebruiksaanwijzing

Het gebruik van het product is eenvoudig maar de gebruiksaanwijzing moet strikt opgevolgd worden:
Ter voorkoming : breng 2 verstuivingen van de lotion op de gevoelige plaatsen (achter de oren, in de nek) aan ’s morgens voor het vertrek naar school.
Bij verklaard probleem (luizen aanwezig): 12 spraybeurten van de lotion overvloedig op het hoofdhaar aanbrengen, tot de haarbasis
·Goed masseren om het haar volledig door te trekken zodat de ganse oppervlakte van het hoofdhaar kan bereikt worden.
·Het haar moet er bijna nat uit zien
·Laten inwerken 30 minuten
·Het kind niet in een achteroverliggende positie laten tijdens deze periode
·Het haar wassen met een zachte shampoo
·Het haar zorgvuldig kammen met een zeer fijne kam geweekt in lauwe azijn
·Deze toedieningswijze herhalen 1 maal per week gedurende 3 opeenvolgende weken
 
Voorzorgsmaatregelen

Teneinde een mogelijke allergische reactie voor essentiële oliën te kunnen bepalen, is het raadzaam de lotion te verstuiven in de elleboogvouw, en de elleboog gevouwd te houden gedurende enkele minuten. Indien er vervolgens géén roodheid, prikkeling, of andere onaangename huiduitslag is vastgesteld, mag de lotion toegepast worden volgens de gebruiksaanwijzing; anders is het raadzaam het product niet te gebruiken

 -Elk contact met de ogen vermijden (bij toevalige contact en geïrriteerde ogen, overvloedig spoelen met lopend lauw water).
- Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 30 maanden.
- Niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding.
- Afgeraden bij ademhalingsgevoeligheid.
- Buiten bereik van kinderen bewaren.

Deel op facebook

OPENINGSUREN


Wo-Vrij : 10.00-18.00u
Za : 10.00u-13.00u

Maandag en dinsdag gesloten

 

Contactgegevens
Maya’s Natuurhuys
Maya Vereecken
Dries 16
9112   Sinaai
Tel  03 722 06 66
E-mail: maya@natuurhuys.be
BTW : BE0 788 137 470