Afdrukken

Mee aan de wieg van integrale farmacie

Geschreven door maya op .

Dit is een oproep aan alle apothekers en apotheekassistenten die graag met natuurlijke middelen (zouden) werken.

Krijg jij ook dagelijks dankbare reacties van klanten die opgelucht buiten stappen met jouw waardevolle advies ?  Omdat ze hun vertrouwen in jou stellen en omdat jij samen met hen op zoek gaat naar een voor hen passende aanpak van hun gezondheidsprobleem ?

Afdrukken

Grote dromen

Geschreven door maya op .

Het valt me op dat ik hier meestal de kleine dingen met je deel.  Een momentopname, een gevoel.

Ik vraag me af wat er zou gebeuren als ik het grote met jou deel.  Mijn grote droom, die ik zelfs tegenover mijn dichte familie en beste vrienden niet uitspreek.  Met twee voeten op de grond, zo ben ik opgevoed.  Realistische eisen aan het leven stellen, en vooral niet gaan zweven of dromen.

Afdrukken

Power en goesting

Geschreven door maya op .

Vanmorgen zaten mijn collega's en ik samen voor één van onze inspirerende babbels.  Zet vijf - totaal verschillende - vrouwen met power bij elkaar en de ideeën vliegen je om de oren.  Het doet je goesting krijgen om erin te vliegen, in actie te komen.  Het lijkt wel of je daarvoor een beetje was ingedommeld.

Afdrukken

Niet weten

Geschreven door maya op .

Vandaag is de laatste dag van de Boekenbeurs.  Hoewel ik reeds van kleins af aan alles las wat los en vast zat, bezocht ik deze beurs maar één keer in mijn leven.  Teveel input, te druk.

Boeken zijn zo lang als ik me kan herinneren 'voedsel' voor me.  Ik had boeken nodig als bron voor mijn zeer rijke fantasie, om me inspirerende ideeën te bezorgen, om situaties vanuit een andere hoek te bekijken of me te helpen ermee om te gaan...  En nu, ervaar ik voor het eerst in mijn leven iets anders.  In plaats van onrust voel ik voor het eerst de rust van niet-lezen en niet-weten.  Van het niet-invullen van de leegte.  Van minder input en minder druk.  Van herfst-rust.

Het is meteen ook mijn wens aan jou.  Komt hij niet goed aan ?  Kom hem dan gerust halen, ik deel hem wel met je.

Afdrukken

Tot tranen toe ontroerd

Geschreven door maya op .

Ik was bijna tot tranen toe ontroerd, terwijl ik zondag in mijn wagen op weg naar huis het afgelopen weekend overdacht.  De opendeur is geworden zoals het bedoeld was : een gezellige, vooral warme, en ook wel drukke bedoening met mensen die mij diep genegen zijn.  De afgelopen vijf jaar zijn er heel wat onder jullie waarvan ik weet dat ik echt iets voor je heb kunnen betekenen.  Dat mijn aanwezigheid echt een verschil heeft gemaakt.  Je kan je niet voorstellen hoeveel dankbaarheid dat bij mij oproept.  Iedereen heeft wel een netwerk van familie en vrienden, mensen die belangrijk voor je zijn (of dat wens ik je in elk geval toe).  Maar om dit ook in je job te mogen ervaren, dat voelt wel heel bijzonder.

Afdrukken

Getuigenis

Geschreven door maya op .

Onderstaande nieuwsbrief vond ik terug in mijn oude doos.  Het blijft een pakkend verhaal.

Soms denk ik dat mijn leven in de apotheek zo eenvoudig was.  Een pijnstiller tegen de pijn, hoest stilleggen bij verkoudheid, een voorschrift uitvoeren. Het nu mee op zoek gaan met mijn klanten, het luisteren naar hun verhaal, samen met hen de vertwijfeling voelen...  Het vergt zoveel meer energie.  En toch krijg ik die energie in 100-voud terug, in dankbaarheid, in vreugde.  En af en toe ben ik mee getuige van een mirakel, zoals blijkt uit de getuigenis van deze vrouw : 

Weken , maanden, jaren vliegen voorbij. 33 jaar, dromend en sterk verlangend naar een broer of zus voor onze dochter,...  

Afdrukken

Golven

Geschreven door maya op .

Thuis zeggen we vaak tegen elkaar "always be careful what you wish for, you may get it !" (let op wat je wenst, je wens zou kunnen uitkomen !)

Is mijn dagelijkse leven te druk, dan wens ik wat meer tijd voor mijn gezin.  Dan wordt het effectief rustiger, en verlang ik naar meer chaos in mijn bestaan.  Maken mijn dochters teveel lawaai en rommel in huis, dan snak ik soms naar wat tijd alleen.  Maar dan vertrekken ze op kamp, en is het plots héél stil in huis. 

Zo surf ik op de golven van het ene uiterste naar het andere.  Die golven zijn best wel vermoeiend, dus heb ik me voorgenomen om even niets te wensen.  Gewoon rond dobberen in mijn bootje op de oceaan en me overgeven.  Tevreden zijn met hoe het op dit moment voelt, ook al is het te druk, te rustig, te rommelig, te, te, te.  Kijken wat er gebeurt.  Toch vind ik het eng.  Wie weet waar spoel ik aan ?

Misschien wel gewoon hier op de Dries in Sinaai.  Of niet ;)

Meer artikelen...

OPENINGSUREN


Di-Vrij : 10.00-18.00u
Za : 10.00u-13.00u

Maandag gesloten

 

Contactgegevens
Maya’s Natuurhuys
Maya Vereecken
Dries 16
9112   Sinaai
Tel  03 722 06 66
E-mail: maya@natuurhuys.be
BTW : BE0 788 137 470