Afdrukken

Pure vreugde

Geschreven door maya op .

Lieve klant,

Ze kan er wat van, van haar ontdekkingstocht door het leven.  Plots stond ze buiten, midden in een plenzende regenbui.  Bijna drie, en één grote bos dansende rode krullen. Ze liep en sprong van de ene kant van de tuin naar de andere.  Plots stond ze stil, haar hoofdje achterover, haar mond open om de regen op haar tong te proeven.

Afdrukken

Door een andere bril

Geschreven door maya op .

Bijna vierentwintig is ze, en wijs voor haar leeftijd.  Het kan ook moederlijke trots van mijn kant zijn.  De lockdown heeft haar doen uitwijken naar het ouderlijke gezin van haar vriend.  "Het is hier anders dan thuis, mama".  Anders.  Zo benoemt ze het.  Niet beter, niet slechter, gewoon anders.  Ze leert er het leven bekijken door een andere bril, en dat vindt ze best wel boeiend.  Het leert haar dat mensen ándere prioriteiten kunnen leggen en dat je daarin óók gelukkig kan zijn.  Als mama kan ik alleen maar juichen om zoveel wijsheid.

Afdrukken

Geïnspireerd door jou

Geschreven door maya op .

Lieve klant,

Zoals je weet word ik graag geïnspireerd door jou.  Door wat je me vertelt, door wat je meemaakt, door waar je me mee raakt.

Zo inspireerde hij me vanmorgen door zijn vrolijke wandeling. 

Afdrukken

Blijvende verandering

Geschreven door maya op .

De afgelopen jaren hebben twee volslagen vreemden mijn leven op één of andere manier blijvend beïnvloed.

Afdrukken

Prioriteiten stellen

Geschreven door maya op .

Lieve bezoeker,

De karren van één van de twee fantastische ijssalons die Sint-Niklaas rijk is, rijden vanaf volgende week terug uit.  Enkele weken vroeger dan gepland.  Het salon moet sluiten ?  Dan bezorgen we gewoon aan huis...

Mijn favoriete leverancier van maaltijdboxen aan huis - het Gentse Foodbag - heeft al laten weten dat mijn maaltijden volgende week netjes op schema worden geleverd.  Geen overvolle wachtrijen tussen de hamsteraars in de supermarkt voor mij.  Een heerlijke box vol verse ingrediënten zonder stress <3<3

Afdrukken

Onder het licht van de maan

Geschreven door maya op .

Lieve bezoeker,

Vanmorgen hoorde ik "Kiss me" tijdens het afruimen van de tafel.  De zwierige melodie van het accordeon neemt me al de hele dag mee naar buiten, onder het licht van de maan.  Naar onbewust, onbezorgd en speels genieten.  Naar blij en vreugdevol bewegen.  Tot ik plots stil sta, héél bewust het moment op me in laat werken en mijn hele lichaam voel bruisen van leven.  Een kus op mijn ziel.

Afdrukken

Hartverwarmend

Geschreven door maya op .

Een paar jaar geleden was ik betrokken bij de organisatie van een benefiet voor Music for Life.  Het is een fijne herinnering aan enthousiaste mensen die allemaal samen de handen uit de mouwen staken voor het goede doel.  

Anderzijds bracht het ook wel confrontatie met zich mee.  Zo belde ik op een dag een aantal mogelijke sponsors op om materialen te voorzien voor het evenement.  Eén van die mensen antwoordde bot dat hij genoeg had van al die zakkenvullerij voor het goede doel.  Helemaal verontwaardigd vertelde ik het voorval aan dochter Flore.  "Alsof ik hier rijk van zou worden," zei ik.  "Ja mama, dat is ook zo.  Je wordt hier heel rijk van.  Rijk aan ervaringen, nieuwe mensen die je leert kennen, dingen die je leert."  Bingo. De wijsheid van de jeugd.

Sindsdien voelt de Warmste Week nog steeds hartverwarmend aan.  Met warme mensen die het opnemen voor de ander in nood.  Die plezier beleven aan en blij en gelukkig worden van het helpen.  En die er veel van leren.  Ook dat maakt ons gezond(er).

Ik deel graag met jou een fijne warme tijd, en een warm Feest van het Licht.

Welkom !

OPENINGSUREN


Di-Vrij : 10.00-18.00u
Za : 10.00u-13.00u

Maandag gesloten

 

Contactgegevens
Maya’s Natuurhuys
Maya Vereecken
Dries 16
9112   Sinaai
Tel  03 722 06 66
E-mail: maya@natuurhuys.be
BTW : BE0 788 137 470